Princ Edward se sešel s Černochovou. Společně uctili památku padlých parašutistů

Princ Edward, který je už od úterý v České republice, zamířil ve čtvrtek kolem poledne do kostela sv. Cyrila a Metoděje v pražské Resslově ulici. Tam společně s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) navštívil kryptu, ve které uctil památku československých parašutistů. Princ si pak měl kostel prohlédnout a na pietní místo položil kytici.

Ještě téhož dne zamíří nejmladší syn zesnulé královny Alžběty II. do Domu dětí a mládeže v Praze 4. Právě Hobby Centrum 4 je totiž jedním z pražských center prestižního vzdělávacího programu DofE. Vévoda tam vyjádřil podporu účastníkům programu a jejich vedoucím.

[chooze:article;value:505998]

​Ve středu se princ Edward zúčastnil slavnostní zlaté ceremonie v Senátu, kde ocenil 42 absolventů zlaté úrovně programu. Se svým projevem tam vystoupili i sourozenci Martina a Josef Ptáčkovi, kteří jsou několikanásobní mistři světa v bojových sportech. S princem si v závěru události osobně popovídali. "Dělal si ze mě srandu, že má novou ochranku," prozradila speciálně pro redakci TN.cz Martina Ptáčková.

Princ Edward v rámci návštěvy Česka zamířil i do Vestce u Prahy, kde v aleji, která vznikla vloni na počest nedožitých 100. narozenin prince Philipa, zasadil symbolický 100. strom. Ještě předtím se dvakrát sešel s prezidentem Petrem Pavlem. Ve středu ráno se setkali na Pražském hradě, večer předtím zašli na pivo.

Ve středu se princ Edward sešel s prezidentem Pavlem a ve Vestci zasadil strom:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.