Zemřela Královna rokenrolu. Zpěvačce Tině Turnerové bylo 83 let

Ze Švýcarska přišla ve středu večer smutná zpráva. Ve věku 83 let zemřela legendární švýcarsko-americká zpěvačka Tina Turnerová. Zprávu o odchodu rockové legendy portálu Sky News potvrdil mluvčí zpěvačky Bernard Doherty.

Zpěvačka proslulá hity jako What's Love Got To Do With It nebo The Best byla delší dobu nemocná. "S nesmírnou bolestí oznamujeme odchod Tiny Turnerové. Svou hudbou a vášní učarovala milionům fanoušků po celém světě a inspirovala hvězdy, které přišly po ní," napsal tým zpěvačky na jejím oficiálním instagramu.

S Turnerovou se rozloučil i její dlouholetý manažer Roger Davies. "Tina byla neobyčejný živel plný síly, energie a nesmírného talentu. Od prvního dne, kdy jsem ji v roce 1980 potkal, dokázala věřit v sebe samu i ve chvílích, kdy ji nikdo jiný nevěřil," zavzpomínal Davies.

[chooze:article;value:506043]

Vlastním jménem Anna Mae Bullocková, Turnerová začala s hudbou v roce 1957. Pod jménem, které o pár let později znal už celý svět, začala vystupovat až v roce 1960 spolu se svým tehdejším manželem Ikem Turnerem. 

Její skutečná sláva ale přišla až v 80. letech, kdy vydávala jeden hit za druhým. První cenu Grammy získala v roce 1984 za hit What's Love Got To Do With It na oceňovaném albu Private Dancer. O čtyři roky později se stala držitelkou rekordu za největší koncert sólového hudebníka. Na jeden z jejích koncertů se přišlo podívat 180 tisíc fanoušků.

Tinu proslavil její hudební talent a charakteristický nakřáplý hlas, kterým si získala stamiliony fanoušků. Za svou kariéru prodala více než 180 milionů alb a získala 12 prestižních cen Grammy. Její rodina má v plánu ji uctít malým, soukromým pohřbem, píše portál Mirror.

Hudba ale nebyla její jedinou životní náplní. Několikrát se objevila i ve filmu. Roli si střihla například ve filmu Šílený Max a Dóm hromu či Poslední akční hrdina. Objevila se také v komediálním seriálu z právnického prostředí Ally McBealová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.