Omluvy se Bartošek nedočká. Poslanci s Babišem nezahájí disciplinární řízení

Třetího března se v Poslanecké sněmovně diskuze ohledně důchodů vyostřila natolik, že opoziční poslanci v čele s Andrejem Babišem obstoupili řečnický pultík a odmítali ho opustit. Během toho se do sebe pustili Andrej Babiš a lidovec Jan Bartošek, který podal na předsedu opozice stížnost. Babiš totiž měl Bartoška urážet a obvinit z totalitních způsobů.

Místopředseda Sněmovny Jan Bartošek požadoval za chování předsedy hnutí ANO Andreje Babiše omluvu a pokutu ve výši 30 tisíc korun. Mandátový a imunitní výbor ale rozhodl, že s bývalým premiérem disciplinární řízení nezahájí.

[chooze:article;value:505657]

"Jednání poslance Andreje Babiše na jednání pléna Poslanecké sněmovny bylo vůči předsedajícímu zbytečně vyhrocené, nicméně podmínky pro zahájení disciplinárního řízení nenaplňuje," uvedla předsedkyně výboru Helena Válková (ANO).

Svého předsedy se v otevřeném dopise zastal také Radek Vondráček (ANO), který Bartoška rozhodně nešetřil. Osočil ho z udavačství a vyzval ho k tomu, aby stejným způsobem nahlásil i jeho. "Já jsem burcoval kolegy, ať si tam jdeme stoupnout. Když jsem nabádal Andreje Babiše, aby šel k pultíku a neodcházel, tak bych tedy měl pokutu dostat taky. A já si za tím stojím," nechal se slyšet Vondráček.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.