Karel III. s Camillou vyrazili na květinovou show. Kate přednášela o zahradničení

V úřadu je teprve přes dva týdny, ale rozhodně se nezastaví. Britský panovník Karel III. vyrazil spolu s manželkou na čerstvý vzduch obdivovat květinové záhonky. Král si během exkurze v rozlehlých zahradách královské nemocnice v Londýně stačil prohlédnout pouze čtyři z 500 květinových expozic.

Na výstavě květin se ale neprocházel jen proto, aby se jako nový britský král ukázal na veřejnosti. Podle pořadatelů pátral po rostlinách, které by mohl zasadit na zahradě náležící k rodinnému sídlu Highgrove. Tamní záhonky totiž před časem vyplenili nenasytní králíci.

[chooze:article;value:503940]

Zatímco král v zahradách obdivoval šalvěj levandulolistou, jeho choť si užívala relaxu na houpačce. "Mohla bych tu sedět celý den. Je to hezké místo," pochvalovala si královna Camilla.

A nádhernými scenériemi se kochala i manželka prince Williama Kate. Na květinové show diskutovala se zahradními architekty a dokonce se pustila i do krátké přednášky pro děti o zahradničení. "Louis pěstuje ve škole fazole. Dáte je do hrnku a pak vidíte, jak všechny kořeny rostou. Je to opravdu působivé, že? Je opravdu důležité trávit venku čas. Je to dobré pro naše tělo i mysl," vyprávěla dětem Kate.

Na květinové show se pak princezna z Walesu zastavila také na kus řeči s britskými důchodci, kteří si alespoň podle širokých úsměvů setkání náležitě užili.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.