Maddie byla zřejmě zavražděna. Tělíčko hledají ve vodní nádrži

Policisté, kteří pátrají po Maddie McCannové, jež jako tříletá před 16 lety zmizela v portugalském letovisku Praia da Luz, spustili další fázi vyšetřování. Podle deníku Daily Mirror hledají její tělíčko na dně nedaleké přehrady.

Na pátrání se podle televize Sky News podílí také policisté z Velké Británie, kde se Maddie narodila, a z Německa. Podle německých kriminalistů je totiž Maddie mrtvá a za její smrt může jistý Christian B. A právě na žádost německých policistů má nová pátrací akce probíhat.

[chooze:gallery;value:30475]

Pětačtyřicetiletý Němec už dříve odsouzený za zneužívání dětí a prodej drog se měl stejně jako McCannovi pohybovat v roce 2007 na jihu Portugalska a momentálně si odpykává trest za znásilnění 72leté ženy ve stejné oblasti. Že by zabil malou Maddie, však opakovaně odmítl.

[chooze:article;value:504252]

Jde o první rozsáhlou pátrací operaci po Maddie, která proběhla od roku 2014. Kriminalisté přitom vychází z výpovědi řidiče kamionu, který dva dny poté, co dívka náhle zmizela, údajně zahlédl podobné děvče v doprovodu ženy a muže právě u přehrady.

Oba rodiče ztracené Maddie dlouho věřili, že je jejich dcerka stále na živu. V loňském roce ale přiznali, že už hlavně touží po tom zjistit, co se s jejich dcerou vlastně stalo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.