Zájem o pojištění mazlíčků stoupá. Ušetřit tak lidé mohou desetitisíce

Mezi těmi, kteří se rozhodli pojistit domácího mazlíčka, je třeba paní Krištofová z Prahy. Vyplatilo se jí to prý v případě pudla Bobeše kvůli operaci ledvin.

"Teď tedy platíme 449 korun měsíčně, ale určitě ty částky potom, to se nedá vůbec popsat, co jsou za různé rentgeny nebo rezonance, to jde opravdu do tisíců, takže si myslím, že určitě i tahle částka za pojištění se vyplatí," poznamenala.

Například léčba rány po kousnutí včetně operace vyjde majitele německého ovčáka na zhruba 32 tisíc korun. "V poslední době rostou ceny, co se týče veterinárních nákladů, tam nárůst evidujeme o 30 až 40 procent, tak v poslední době i více lidí si pojišťuje domácí mazlíčky," poznamenal Lukáš Hanuš z pojišťovny PetExpert.

[chooze:article;value:504428]

"Pojištění psů a koček se primárně vztahuje na akutní ošetření nemocí a úrazů, ale nabízíme ho také v nadstandardní variantě, které hradí případy typu speciální stravy, rehabilitace nebo třeba akupunktury," sdělil mluvčí Generali ČP Jan Marek.

Pojišťovny nabízejí i asistenční služby, které mohou pokrýt náklady za vyhledání ztraceného zvířete nebo jeho dopravu na vyšetření do i z veterinární kliniky.

V Česku má nějakého mazlíčka zhruba 2,5 milionu domácností. V 37 procentech jde o psy, 23 procent má kočky. 

"Finančně to průměrné pojištění ročně stojí kolem 5 000 až 6 000 korun," sdělil Hanuš. Lidé mají nejčastěji doma malé psy, jako jsou jorkšíři nebo čivavy. Oblíbená jsou ale i střední a větší plemena jako kokršpanělé nebo labradoři. Češi si potrpí na šlechtěné rasy, řada jich má ale i křížence. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.