Poslední Indiana Jones s Harissonem Fordem. Herec sklidil ovace

Psalo se 12. června 1981. Do kin tehdy slavnostně vstoupil dobrodružný snímek Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Bylo to vůbec poprvé, co se v roli odvážného archeologa s kloboukem a bičem v ruce objevil tehdy osmatřicetiletý Harrison Ford. Teď si tuto roli nyní osmdesátiletý herec zahrál naposled.

Na festivalu v Cannes se účastnil premiéry filmu Indiana Jones a nástroj osudu. Zatímco snímek si podle některých filmových kritiků srdce diváků ihned nezískal, hereckou legendu publikum odměnilo bouřlivým potleskem.

[chooze:article;value:494896]

​"Velmi mě to dojalo. Říká se, že vám před smrtí proběhne před očima celý váš život. A přesně tohle jsem teď prožil. Dali jste mému životu smysl a já jsem vám za to moc vděčný," uvedl Harisson Ford.

V pátém pokračování dobrodružné série o Indiana Jonesovi filmaři herce výrazně omladili. Moderní technologie mu propůjčila tvář, jakou měl před více než čtyřiceti lety ve filmu Dobyvatelé ztracené archy.

„Vypadá to opravdu dobře. Vůbec to nepůsobí jako upravené photoshopem. Skutečně jde o můj obličej. Nepůsobí to uměle. Je to úžasné,“ žasne herec.

Na festival Forda doprovodila jeho o 22 let mladší manželka, herečka Calista Flockhart známá ze seriálu Ally McBealová. Té také herec v projevu poděkoval.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.