Velký požár u Prahy. Hoří hala, hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu

[chooze:gallery;value:31747]

Mnoho jednotek hasičů vyrazilo do středočeské obce Tehovec. "Požár nám byl nahlášen v 18:40," řekla TN.cz mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. "Je vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu," doplnila.

"Na místě zasahujeme za pomoci výškové techniky," informovala Kereková. "Na místě nejsou zranění a nemuseli jsme nikoho evakuovat," dodala.

[chooze:article;value:504445]

Na otázku, jaký je rozsah požáru, mluvčí odpověděla: "Vcelku velký." Zásah tedy může zabrat mnoho hodin.

Oheň zasáhl plochu o rozloze 20 krát 30 metrů a plameny se rychle šířily střechou. Kolem 22. hodiny zvýšili hasiči stupeň poplachu na nejvyšší ze čtyř – zvláštní.

"Na místě už 31 jednotek. Cca 180 hasičů. Osoby v budově naštěstí nebyly. Škoda na majetku obrovská," sdělila na twitteru po 22. hodině hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN). Hasiči dostali požár pod kontrolu dvacet minut po 23. hodině. Dohašovat budou s největší pravděpodobností do rána.

"Na rybníce v obci Louňovice jsme zřídili čerpací stanoviště k zajištění plynulé dodávky vody k hašení. Ta je na místo dopravována kyvadlově cisternami," uvedla mluvčí hasičů.

Na výpomoc středočeským kolegům dorazili i pražští hasiči. Vyslali jednotky z Chodova a Satalic.

Velká hala, která se nachází kousek za Prahou, patří řetězci se zahradnickými potřebami.

“Přímé škody byly předběžně odhadnuty na několik desítek milionů korun,“ informoval na webu Ladislav Holomčík z HZS Středočeského kraje. Přesnou částku i příčinu vzniku požáru určí vyšetřování, které proběhne ve čtvrtek dopoledne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.