Prince George trápí strach ze šikany. Přesvědčil proto krále, aby změnil tradici

Druhý následník britského trůnu princ George se na korunovaci krále Karla III. ujal role pážete. Ta mu byla údajně přidělena poté, co o ceremoniál projevil velký zájem. O to, aby měl George speciální místo, očividně ale stál i samotný král. Změnil navíc kvůli němu jednu z tradic.

Devítiletému Georgovi se prý nezamlouvalo to, že by během ceremoniálu měl na sobě mít bílé punčochy. Zdroj blízký královské rodině podle deníku Mirror řekl, že malý princ "nechtěl nosit punčochy a stát se ve škole terčem šikany". Král tak prý souhlasil s přáním svého vnuka a schválil pážatům černé kalhoty.

[chooze:article;value:501078]

​Sedm pážat mělo za úkol nést králi a královně jejich plášť. Tuto roli obvykle zastávají chlapci ve věku 12 až 15 let, ale kvůli Georgově zájmu o ceremoniál udělil král s královnou výjimku. Podle deníku Daily Records si prý král přál ukázat v centru dění následníky trůnu. George je navíc na svůj věk vyspělý a roli svého dědečka i otce prý rozumí.

Sourozenci prince George Charlotte a Louis měli roli o něco menší. Do Westminsterského opatství vcházeli jako poslední, a to těsně za svými rodiči Kate a Williamem, kteří uzavírali průvod za králem. Dvě nejstarší děti, tedy George a Charlotte, se další den zúčastnily i korunovačního koncertu ve Windsoru. 

Korunovace krále očima Williama. Princ ukázal dojemné záběry ze zákulisí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.