Obchody na Českolipsku si vedly dobře. Štáb přesto narazil na závadné zboží

Kontrolu štáb TV Nova začal v prodejně Lidl v Novém Boru. Mezi hroznovými víny našel jedno plesnivé balení, které zaujalo i jednoho ze zákazníků. "Zlikvidujeme to, hned to odepíšeme," přislíbila vedoucí prodejny.

A reportér pokračoval v inspekci zeleniny, která se mu naopak líbila. "Je to dobrý. Cibule je absolutně bez závad. Krásná, čistá, tvrdá," okomentoval její stav.

[chooze:article;value:503271]

​Horší to bylo v regálu s masem. Mleté vepřové jako by se prodávalo ve dvou druzích. Některá balení byla šedá, jiná červená. "Já to projdu a hned to stáhnu," zareagoval na upozornění zástupce vedoucí. 

Štáb zamířil i do novoborského Penny Marketu. "Cibule v pohodě, česnek v pohodě, batáty, brambory pěkný. Citrusový plody všechny hezký," pochválil prodejnu reportér. Problém ale nastal opět u hroznového vína, které bylo plesnivé. "To je špatně, hned to napravíme," slíbila vedoucí prodejny. 

Novoborský Kaufland reportéra mile překvapil. "Salát krásnej. Chřesty čerstvé," konstatoval. Ani u masa nenarazil na závadné zboží. "Makrely, no ty jsou ukázkový, jak kdyby byly vylovený před chvílí," dodal. 

[chooze:article;value:502483]

​Z Nového Boru se štáb vydal na kontrolu do České Lípy. Albert tam má vedle sebe hypermarket i supermarket. V něm reportér našel pár nahnilých jablek, které vedoucí rychle odebral a odvezl pryč. A stihl i varovat kolegy. V sektoru zeleniny a ovoce tak byl veškerý volný personál. 

Poté se štáb přesunul do Billy, kde narazil na ukázková jablka. Počáteční radost mu ale vzápětí zkazilo opět hroznové víno, které nebylo v nejlepší kondici.

I přes pár chyb ale na závěr uznal, že od začátku kontrol se kvalita prodávaných potravin velice zlepšila. Ve srovnání se sousedním Německem máme ale ještě stále co dohánět.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.