Hold Dianě i uznání krále. Šaty Kate a Charlotte měly symbolickou hodnotu

[chooze:gallery;value:31563]

​Elegantní stříbrné čelenky i perfektní vystupování. Kate a malá princezna Charlotte si i na korunovaci krále Karla III. znovu získaly srdce milionů diváků. Právě čelenky, které obě vynesly, mají mít skrytou symboliku.

Pozorným divákům totiž neuniklo, že čelenky zdobily malé květy. Experti, které citoval deník Elle, tvrdí, že šlo o symbolické uznání hodnot krále Karla III. Ten totiž slíbil, že se v rámci svého vladaření zaměří i na ochranu přírody a ekologii.

Tím ale symbolika jejich outfitů neskončila. Květinový vzor měly i bílé šaty princezny Charlotte. Výšivka zobrazovala motivy růže, bodláků, narcisů a trojlístků, které podle deníku Hello! symbolizovaly čtyři národy Spojeného království. Růže je totiž národní květinou Anglie, bodlák Skotska, narcis Walesu a trojlístek Severního Irska.

[chooze:article;value:503471]

​Kate pak čelenku doplnila jiným symbolickým prvkem, a to výraznými visacími náušnicemi s perlou. Ty dříve patřily zesnulé princezně Dianě. Podle magazínu People tak Kate vzdala Dianě hold. Nebylo to ale poprvé, co Kate Dianiny šperky vynesla. Například v roce 2022 zdobily její outfit na každoročních koňských dostizích.

Korunovace krále Karla III. se konala v sobotu 6. května v londýnském Westminsterském opatství. Na slavnostní ceremoniál bylo pozváno přes dva tisíce hostů. Kromě Charlotte se události zúčastnily i další děti Williama a Kate – princ Louis a starší princ George. Ten měl speciální roli pážete.

Tanečky a jásot. Charlotte a George to rozjeli na korunovačním koncertě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.