Finále soutěže krásy se blíží! Vítězka nemá mluvit vulgárně, říká Makarenko

Už v sobotu se diváci můžou těšit na velkolepé finále Miss Czech Republic, kterou bude moderovat Ondřej Novotný, divákům známý z komentování reality show Survivor. "Co se týká vystupujících, tak zazpívá Monika Bagárová, vystoupí i vítěz SuperStar Adam Pavlovčin a diváci se můžou těšit i na DJ Andreu Pomeje," řekla ředitelka soutěže Taťána Makarenko.

V těchto dnech se konají poslední přípravy na finále. "Nácviky jsou celý rok, ale vrcholné přípravy probíhají nyní. Dívky se schází každý den od rána do večera, nacvičují choreografie, mají toho opravdu plno. Musí se toho spoustu připravit, je to opravdu náročné. Já jsem minulý rok skoro nestíhala jíst, ale zážitek to byl úžasný," zavzpomínala loňská vítězka Krystyna Pyszková.

[chooze:article;value:486754]

​Letos proběhne už 14. ročník Miss Czech Republic, podle Makarenko se toho ale od prvních let mnoho změnilo. "Nároky na dívky se zvedají, ale to je dobře, protože ta dívka pak může lépe reprezentovat a inspirovat jiné mladé ženy. Vítězka by měla být houževnatá, talentovaná, měla by umět vystupovat, měla by mít grácii, ženské chování a neměla by mluvit sprostě," popsala.

Často se mluví o velké konkurenci mezi jednotlivými dívkami. "Můj ročník byl bezproblémový, byla to jedna z největších obav, bála jsem se, že mi holky budou podřezávat podpatky nebo krást šaty, ale všechny jsme si moc rozuměly. Na světové soutěži jsem ještě nebyla, tak uvidíme, co bude tam," těší se Pyszková. 

Být miss podle Makarenko rozhodně není o váze, ale o proporcích a stavbě těla. "Pokud dívka bude mít hodně svalů, je to lepší, než když bude jenom hubená bez svalů, protože potom v televizi a na fotkách vypadá lépe. Hlavně musí vypadat zdravě, určitě nechceme nikoho nabádat k nízkým ani vysokým váhám. Každá žena by se měla rozhodnout podle sebe," uzavřela.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.