Na jihu Indie se převrátila přeplněná loď, zahynulo nejméně 22 lidí

Loď, která převážela turisty, se převrátila poblíž pláže Tuvalthiram ve městě Malappuram kolem půl osmé večer místního času, uvedl pro CNN tamní hasičský sbor. Úřady zatím přesně neví, kolik lidí bylo na palubě, ale odhadují, že jich bylo asi 35.

V. R. Premkumar, vysoký úředník z okresu Malappuram v pondělním rozhovoru s novináři uvedl, že do nemocnice bylo přijato 10 lidí. Dalším pěti se podařilo doplavat ke břehu. Do pátracích a záchranných operací se mezitím zapojilo i indické námořnictvo.

[chooze:article;value:499929]

Indický premiér Naréndra Módí vyjádřil rodinám zemřelých soustrast a oznámil, že z Národního fondu premiéra pro pomoc (PMNRF) bude pozůstalým vyplaceno odškodné.

https://twitter.com/CNN/status/1655486455097991170?cxt=HHwWhICx6ZyKvPktAAAA

"Bolest nad ztrátou životů v důsledku neštěstí lodi v Malappuramu v Kérale," uvedl v neděli na Twitteru Módího úřad. "Soustrast pozůstalým rodinám. Nejbližším příbuzným každého zesnulého bude poskytnuta ex-gratia částka v přepočtu 2 446 amerických dolarů z PMNRF." V pondělí měl místo nehody navštívit hlavní ministr státu Kérala Pinarayi Vijayan.

Ten v neděli na Twitteru vyjádřil soustrast a uvedl, že je "hluboce zarmoucen tragickou ztrátou životů". V době neštěstí se v Indii slavil svátek Buddha Purnima (Buddhovy narozeniny), který letos připadl na 5. května.

Kérala, známá svými bujnými lesy, plážemi a stojatými vodami, je oblíbeným turistickým cílem mnoha Indů i cizinců. Mezi největší místní atrakce patří plavby na tradičních dřevěných hausbótech, které brázdí brakické laguny a kanály protínající většinu tropického pobřeží.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.