Fotkami z dovolené lidé lákají domů zloděje. Jednoduchý trik, jak tomu zabránit

Svými snímky z dovolené můžete domů přilákat nezvané hosty, přitom se tomu dá lehce vyvarovat. Někteří odborníci radí nesdílet tyto fotky vůbec, nebo s týdenním zpožděním. To ale není jediné řešení.

"Nebojte se sdílet fotky z dovolené, ale zamkněte si profil, ať to vidí jen vaši sledující nebo přátelé. Zároveň byste pak v profilu neměli mít napsané, kde bydlíte nebo pracujete," nastínila vedoucí on-line oddělení cestovní kanceláře Blue Style Jana Galvis Rivera.

[chooze:article;value:503034]

​Doplnila, že jedním z problémů je, že lidé často fotky sdílí do zájmových skupin na facebooku. "Tam jsou tisíce lidí a je to velké riziko. Ale pokud budete sdílet fotografie na svém soukromém facebookovém nebo instagramovém profilu, kde máte 150 přátel či sledujících, je to něco jiného," podotkla Rivera.

Další problém podle ní je, že spousta lidí má mezi přáteli lidi, které buď nezná, nebo s nimi nejsou dlouhodobě v kontaktu. "Doporučila bych nechat si tam jen lidi, vůči kterým máte důvěru a jste v pravidelném kontaktu. Více přátel s sebou nese vyšší rizika. O sdílení fotek na internetu je zároveň potřeba poučit i děti," uzavřela.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.