VÝSTRAHA: Část Česka zasáhnou bouřky, silný vítr a krupobití

Výstraha je platná pro celý Zlínský a Jihomoravský kraj, pro část Moravskoslezského a Olomouckého kraje, část Vysočiny a Dačicko v Jihočeském kraji. A to od 13. do 20. hodiny.

"Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s kroupami o velikosti ojediněle i kolem 2 cm, případně může vzniknout vrstva menších krup, nárazy větru kolem 70 km/h a krátkodobým intenzivnějším deštěm," napsali meteorologové.

​Varují, že lokálně se očekává přívalový déšť a malé toky se mohou rozvodnit a zaplavit sklepy. Vítr může lámat stromy, nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky.

V noci na neděli bude počasí v Česku ovlivňovat okraj tlakové výše, která má střed nad Pobaltím. Bude převážně oblačno, zejména na severovýchodě s deštěm. Během noci se mohou tvořit mlhy. Teploty se budou pohybovat mezi 10 a 6 °C, při zmenšené oblačnosti klesnou až na 4 °C.

[chooze:article;value:502833]

​V neděli pak meteorologové očekávají převážně oblačno, přeháňky by ojediněle měly zasáhnout hlavně horské oblasti. Na severovýchodě bude zataženo místy s mrholením či občasným deštěm. Večer srážky ustanou a bude ubývat oblačnosti. Přes den se teploty budou pohybovat mezi 16 a 20 °C, na severovýchodě kolem 12 °C.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.