Korunovace se zúčastní i Louis a Charlotte. Kate prozradila, jak se cítí

[chooze:gallery;value:31043]

​Princezna Kate prozradila podle deníku Hello! fanouškům britské královské rodiny, jak se jejím dětem daří před historickou událostí, která v sobotu čeká královskou rodinu. Navzdory spekulacím se korunovace nakonec zúčastní nejen George a Charlotte, ale i malý Louis.

"Mají se velmi dobře, děkuji," řekla svým příznivcům v pátek odpoledne, když mezi ně přišla před Buckinghamský palác. "Jsou nadšení, ale samozřejmě trošku nervózní," přiznala Kate. "Už se ale nemohou dočkat," dodala.

Pro prince George bude obřad jeho velkou premiérou, protože zastane roli pážete. Ze všech čtyř chlapců bude George nejmladší. Společně se svými sourozenci už má ale za sebou i zkoušku šatů, píše magazín People.

[chooze:article;value:503228]

Na rozdíl od Georgova jasného úkolu ale není jasné, jakou roli budou během korunovace zastávat Charlotte a Louis. Pravděpodobně ale půjde o něco menšího a v závěru obřadu doprovodí svého staršího bratra zpět do Buckinghamského paláce v kočáře taženém koňmi.

Fanoušci britské královské rodiny původně spekulovali o tom, zda se Louis korunovace vůbec zúčastní. Mnoho z nich si totiž vzpomíná na svérázné chování tehdy čtyřletého prince Louise během oslav platinového jubilea zesnulé královny Alžběty II.

Dohady ale lehce zmírnilo Louisovo perfektní vystupování během velikonoční mše na hradě Windsor. To, že Louis není žádné rozmazlené kvítko, se pak královská rodina rozhodla dokázat i tím, že ho i navzdory jeho nízkému věku nenechá během korunovace doma.

Slavnostní ceremoniál korunovace nového britského panovníka budete moci v sobotu sledovat od 7:55 ve speciálním vysílání Víkendové Snídaně a pak živě v komentovaném vysílání na televizi Nova, TN Live a na Voyo.   

Meče, lžička a kámen. Ke korunovaci se váží různé vzácné předměty:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.