Stav týraného Kamila (8) je horší. Nevlastní otec ho měl postavit na kamna

Už měsíc trvá boj o život osmiletého chlapce z Čenstochové v jižním Polsku. A podle portálu Polsat News se zdravotní stav dítěte hospitalizovaného v Hornoslezské dětské léčebně v Katovicích nadále zhoršuje. Kvůli rozsáhlým popáleninám se do těla dostala těžká infekce. Chlapci navíc selhává dýchání.

Kamilův otřesný zdravotní stav vyšel najevo 3. dubna. Tehdy otec dítěte zalarmoval záchranné složky. Chlapec byl natolik vážně zraněný, že do nemocnice musel být transportován vrtulníkem.

Lékaři od počátku měli obavy, jestli dítě přežije. Rozsáhlé popáleninové rány na těle malého Kamila zůstaly nezhojené po mnoho dní. Chlapce se okamžitě rozhodli uvést do hlubokého kómatu.

[chooze:article;value:501390]

​O rodinu, u které chlapec bydlel, se ihned začaly zajímat úřady. Vyšetřovatelé přitom dospěli k názoru, že osmileté dítě delší dobu týral jeho nevlastní otec. Dva dny po zásahu strážníků byl Dawid B. obviněn, že se 29. března pokusil zabít svého nevlastního syna tak, že ho polil vařící vodou a postavil na rozpálená kamna. Způsobil mu tak těžká zranění po celém těle – na hlavě, hrudníku i na končetinách.

Podezřelý muž rovněž čelí obvinění ze zvlášť krutého zacházení s osmiletým dítětem. Chlapce prý delší dobu bil, kopal a pálil cigaretami. Jak dodal portál se.pl, dítě mělo dokonce zlámané končetiny.

V případě týrání chlapce kriminalisté stíhají i Magdalenu B., matku osmiletého dítěte. Žena je podezřelá, že vystavila své dítě bezprostřednímu ohrožení života a také pomáhala partnerovi při týrání chlapce. Na chování manžela nereagovala a dítěti nijak nepomohla.

Dawid B. se při výslechu přiznal k trestným činům, ze kterých byl obviněn, ale odmítl podat vysvětlení. Vinu přiznala i chlapcova matka. Oba byli zatčeni.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.