Užijte si pohodovou dovolenou ve „špičce italské boty“

Přezdívá se jí „perla jižní Itálie“ a zároveň je označovaná za nejpohodovější oblast této země. Důvodů je hned několik. Ze západu Kalábrii omývá Tyrhénské a na východě Jónské moře, při čemž první z nich nabízí ideální podmínky k potápění a druhé láká především surfaře. A to zdaleka není vše.

„Kalábrie je naprosto jedinečná i díky tomu, že si zachovala svůj panenský ráz. Kromě tradičních hotelových pláží totiž tady najdete i menší zátoky s průzračně čistou vodou, obklopené borovicemi, olivovníky a další zelení. Romantiky zase nadchnou městečka vystavěná na útesech, která shlíží na průzračnou vodní hladinu,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

​​Kromě toho všeho tato část Itálie nabízí i spoustu zajímavých míst, které vybízejí k výletům.

Magická Tropea

Jedním z nich je Tropea, městečko vystavěné na skále, jehož historické centrum plné křivolakých avšak malebných uliček okouzlí každého. Vydejte se na toulky, poseďte v některé z místních kaváren a objevte historické kouzlo zdejších kaplí a kostelů.

​​Hlavním produktem a jakýmsi symbolem města je červená cibule zvaná La Cipolla Rossa di Tropea. Zakoupit ji můžete jak v klasické formě, tak v podobě zmrzliny, marmelády či jiných produktů. Tak nezapomeňte ochutnat či ji svým blízkým dovézt jako dárek!

Vyhlášené Pizzo

Mezi další oblíbená a vyhledávaná města patří Pizzo. I tady najdete pláž s jemným pískem a průzračným mořem. Zdejší dominantou je pak hrad Murat, kde byl vězněn a popraven francouzský maršál, neapolský král a Napoleonův švagr, Joachim Murat.

​​Navíc je letovisko vyhlášené rybími specialitami a zmrzlinovým dezertem tartufo, k němuž se váže následující příběh. Místní cukrář se chtěl zavděčit šlechtici ze Savojska, který přijel na inspekci. Urozený pán byl znám tím, že miloval čokoládu a lanýž, a tak cukrář vytvořil nový dezert –tartufo. Jedná se o zmrzlinovou kouli plněnou likérem či ovocem a obalenou v čokoládě, oříšcích nebo kokosu.

​​Špičkové hotely

A kde s v Kalábrii ubytovat? „Doporučuji hotel Voi Floriana Resort se stravováním all inclusive, který se nachází u rozlehlé písečné pláže. Cesta k ní navíc vede přes úžasně vonící eukalyptovou zahradu,“ říká Lenka Pátek z CK Blue Style.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.