TN Live oslavilo druhé narozeniny. Chystá zásadní novinky

Je potřeba držet krok s dobou, tak se před dvěma a půl lety zrodil nápad na internetové vysílání televize Nova. "Chtěli jsme divákům nabídnout daleko více zpravodajského obsahu, který jsme tady měli k dispozici. Nyní tak můžeme vysílat tiskové konference, komentované živé streamy, přímé přenosy ze zahraničí a to vše pod jednou střechou. Pojmenovali jsme to TN Live jako Televizní noviny živě," nastínil šéfredaktor zpravodajství TV Nova Michal Kratochvíl. 

TN Live spojilo rychlost internetu a televizní technologie, které umožňují přinášet signál z celého světa. "Máme možnost tu mít televizní kvalitu vysílání a nabízíme ji divákům v rychle se vyvíjejícím internetovém prostředí. Informace jim dokážeme dát hned, dostat do studia grafiku trvá pár vteřin na rozdíl od velkého zpravodajského studia," zmínil.

Lidé mohou sledovat vysílání TN Live na webu TN.cz, platformě Voyo nebo pod červeným tlačítkem na HbbTV. Zároveň jsou kromě hlavního kanálu k dispozici i další, na kterých jede několik přenosů z různých zajímavých událostí doma i ve světě. TN Live se za poslední rok věnovalo všem zásadním tématům, která ovlivňovala dění.

Nejzásadnější událostí, kterou TN Live v minulém roce pokrývalo, bylo podle Kratochvíla úmrtí britské královny Alžběty II. "Celé to 14denní vysílání bylo exemplární ukázkou toho, jak dokážeme využívat studio, jak dokážeme divákům přenášet aktuální informace ve chvíli, kdy se něco děje. I díky TN Live byla TV Nova první televizí v Česku, která oznámila, že královna zemřela," zavzpomínal Kratochvíl.

[chooze:article;value:488032]

​Televizní noviny začaly v 19:30 a o dvě minuty později už ve studiu hrála britská hymna. "Pak jsme vysílali speciální, o 20 minut prodloužené, Televizní noviny a byly jen o královně Alžbětě II. Ve studiu TN Live byl moderátor Martin Čermák, který mohl na obrazovce ukazovat tweety světových lídrů, kteří na událost reagovali. Toto vysílání ukázalo, jak skvělý projekt TN Live je a jak dokáže jako žádné jiné studio v České republice přinést divákům informace," popsal.

K příležitosti druhých narozenin TN Live se chystá několik novinek, jednou z nich je například nová grafika. Ale to není vše. To nejdůležitější by mělo přijít v létě, podotkl Kratochvíl. 

Na začátky vysílání a nejsilnější momenty zavzpomínali i moderátoři. "Nejvýznamnější pro mě byla určitě smrt britské královny. Zároveň ještě pořád vzpomínám na začátek války na Ukrajině, to jsme s Lukášem Richtárem seděli třeba 16 hodin v kuse ve studiu a točili se nám tu hosté. Bylo to hodně vypjaté, náročné, ale člověk si zároveň uvědomil, jak moc ho to baví," řekl moderátor Martin Čermák.

"Je to lehce stresující, ale je mi ctí, že u toho můžu být. Každý den se píše historie České republiky a my jsme při tom a můžeme to přinášet divákům, toho si vážím," doplnila ho moderátorka Veronika Petruchová. "Největší výzva pro mě byly letošní prezidentské volby," uzavřel Lukáš Richtár.

Podívejte se na úplně první vysílání TN Live z 2. května 2021:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.