Psa dali do útulku. Za měsíc uběhl přes 60 kilometrů, aby se vrátil domů

Dojemný příběh o pejskovi, který se vrátil do domu, kde žil jako štěně, zasáhl celou Británii. Zlatého retrívra Coopera totiž dali jeho bývalí majitelé do útulku. Poměrně brzy si ho ale adoptoval Nigel Fleming, který chtěl, aby měla jeho fenka Molly kamaráda. Cooper měl však jiné plány, když ho jeho nový páníček vezl domů, využil situace a utekl. 

Přestože po něm nový majitel týdny usilovně pátral, nikdo ho nemohl najít. Podle webu Irish Mirror se zlatý retrívr vyhýbal kontaktu s lidmi, dopravním uzlům a pokračoval ve svém útěku. Po 27 dnech všechny překvapil, objevil se totiž ve svém původním domě v britském Tobermore, který je vzdálený více než 60 kilometrů od bydliště Nigela Fleminga v Dunganonnu.

[chooze:article;value:501810]

"Cooper je chytrý pes. Instinkt ho zavedl zpět na místo, které dobře znal. Jak tohle všechno dokázal, se nikdy nedozvíme. Ale zvládl to," informovala o hrdinském výkonu psa charitativní organizace Lost Paws NI na facebooku.

"Sedím tu, dívám se na něj a nemohu uvěřit, že je doma. Byla to katastrofa, chudák netušil, kde je. Snažil jsem se po něm pátrat, jenže byl hrozně rychle pryč," svěřil se podle britského listu Daily Mail nový majitel Coopera Nigel Fleming, který mazlíčka usilovně hledal.

[chooze:article;value:498700]

"Sice toho zažil hodně, ale už je v bezpečí. Doufám, že teď už se mnou zůstane napořád. Raději jsem ale udělal pár opatření, kdyby se opět pokusil o útěk," uzavřel Fleming Cooperovo dobrodružství.

Narodila se první genderově neutrální kočka. Našli ji v Anglii (11/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.