Do rodinného domu vnikl muž s mačetou. Napadl ženu i partnera, který ji bránil

Z pokusu o těžké ublížení na zdraví obvinili kriminalisté 28letého muže, který měl zhruba před měsícem v brzkých ranních hodinách vniknout do rodinného domu v obci Katusice na Mladoboleslavsku.

Muž byl podle policie opilý a ozbrojený. Na ženu, kterou uvnitř objektu našel, měl zaútočit s mačetou v ruce. "Poškozené ženě způsobil útočník několik bodnořezných ran zejména v oblasti rukou, se kterými byla hospitalizovaná a podstoupila operaci," uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

[chooze:article;value:490557]

​​Ženu nakonec zachránil partner. "Snažil se dalšímu útoku zabránit, útočník ale napadl i jeho a začal ho škrtit. Muži se po chvíli podařilo ze sevření vymanit a útočník se dal na útěk," shrnula mluvčí.

Pachatel se ale daleko nedostal. Podezřelého 28letého muže pod vlivem alkoholu policisté zanedlouho vypátrali a zadrželi. O dva dny později ho kriminalisté začali stíhat. "V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až 10letý trest odnětí svobody. Bylo rozhodnuto o vzetí obviněného do vazby," zakončila Schneeweissová.

Mladík zavraždil učitele mačetou. Soud mu v únoru udělil trest 12 let vězení:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.