Neznámý pachatel zastřelil šípem bachyni v Mostě. Hrozí mu dva roky

V těsné blízkosti okraje Mostu je sídliště. Z lesa naproti chodí do města prakticky každý den skupinky divočáků. A někomu evidentně začaly hodně vadit. Vzal luk a šíp a začal na zvířata střílet.

"O události informovala strážníky oznamovatelka, že vidí samici prasete divokého, která má v oblasti břicha zapíchnutý šíp," informoval ředitel mosteckých strážníků Jaroslav Hrvol.

[chooze:article;value:499770]

Strážníci přivolali myslivce, ještě před jejich příjezdem ale zvíře uhynulo. Po střelci teď pátrá policie, protože samovolný odstřel divoké zvěře je nelegální. "Vyzýváme občany města, aby se nepokoušeli tyto věci opakovat s tím, že můžou zranit i někoho v okolí, a upozorňuji, že se jedná o trestný čin," vyzval Hrvol.

"Zahájili jsme úkony trestního řízení ze spáchání trestného činu pytláctví. V případě odsouzení hrozí pachateli až dvouleté vězení," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

S přemnožením divokých prasat marně bojují už několik let také v Ústí nad Labem. Zvířat je víc a víc. Luk a šíp by chtěli do své výbavy také myslivci, a to právě na odstřel divočáků. Jenže na nový myslivecký zákon, který by to umožňoval, se teprve čeká.

"Luk je dneska zbraň, která je velmi výkonná. Šíp letí rychlostí 100 metrů za sekundu a díky loveckým břitům dělá velkou ranivost," vysvětlil Ivan Izsof z klubu lovecké lukostřelby při Českomoravské myslivecké jednotě (ČMMJ). Povolení k takovému lovu podle návrhu zákona získají opět jen myslivci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.