Mohutný požár v polské zoo. Uhořeli papoušci i opice

[chooze:gallery;value:31425]

Pět jednotek hasičů vyrazilo v pátek kolem čtvrté hodiny ráno k požáru v Zoo Borysew. Zahrada se nachází ve městě Poddębice v Lodžském vojvodství. "Hořela dřevostavba o rozměrech zhruba 100 metrů čtverečních. V době příjezdu byla už celá v plamenech," citoval portál Polsat News mluvčího hasičů Jedrzeje Pawlaka.

Objekt byl součástí Vodního světa a sloužil jako domov pro papoušky a opice. Podle předběžného šetření hasičů byl příčinou požáru elektrický zkrat. V plamenech zemřelo sedm opic a 40 papoušků.

[chooze:article;value:491719]

"Spolupracujeme s vyšetřovateli, aby se vysvětlila příčina této tragédie. Budovy můžeme postavit znovu, ale zvířata jsou s námi léta. Vybudovali jsme si s nimi vztah," smutnil na facebooku majitel Zoo Borysew Andrzej Pabich.

Stavba Vodního světa trvala tři roky a byla jednou z nejnovějších investic zoologické zahrady. V sezóně tam žijí také lemuři, pávi nebo pelikáni. Ti byli v době požáru ještě umístěni v jiné části zoo. "Zaměstnanci už zajistili další zvířata, která byla v okolí místa, kde požár vypukl," doplnilo vedení zahrady.

Při požáru v německé zoo v roce 2020 uhynulo přes 30 zvířat. Podívejte se na záběry:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.