Premiéra Ivety plná hvězd: Artur dorazil s kráskou v zeleném, zamilovaná Fialová jen zářila

[chooze:gallery;value:31374]

​Profesní vrchol, vztah s veleúspěšným mužem, románek s hereckým kolegou, vytoužené dítě, první bulvární skandál, kariérní propad, velkolepý comeback. Druhá řada úspěšné minisérie Iveta mapující život československé popové hvězdy Ivety Bartošové se vrací do období 90. let. Na úterní slavnostní premiéře tvůrci potvrdili, že příběh Ivety Bartošové bude dovyprávěn také ve třetí, závěrečné trilogii, na níž už začali pracovat.

"První série byla o touze po slávě. Ta druhá je o touze po lásce a uznání. A o tom, na čem doopravdy záleží," pronesl autor scénáře a režisér Michal Samir. Ten, stejně jako u první řady minisérie, byl při přípravách pokračování v úzkém kontaktu s rodinami Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla a minisérie tak vznikla opět se souhlasy všech, jejichž osudy mapuje.

[chooze:article;value:501414]

"Ivetina sestra Ivana pustila první řadu naší minisérie své mamince ve Frenštátu pod Radhoštěm a ta po zhlédnutí prý řekla moc hezkou věc: měla pocit, že se po dlouhé době opět setkala se svojí dcerou. To je pro mě důležité. Kdo ví lépe, jaká doopravdy byla, než její maminka?“ uvedl režisér.

Kreativní producent Voyo Matěj Podzimek k rozdílům mezi Ivetou v osmdesátých letech a Ivetou "zlatého věku" let devadesátých říká: "První řada je poměrně přímočarý příběh cesty vzhůru s velkou ztrátou na konci. Druhá je komplikovanější. Iveta pořád ví, co chce, ale mění se jí priority. A to s frekvencí a intenzitou, která ji postupně láme. Možná by si s tím poradila, nebýt předmětem veřejného zájmu."

Slavnostní premiéra plná hvězd

​Pražská Lucerna se zaplňovala známými tvářemi zhruba od páté hodiny. Nechyběly hlavní hvězdy minisérie jako Anna Fialová, představitelka zesnulé zpěvačky, která po boku partnera na červeném koberci jen zářila. Svou přítelkyni ale vyvedl i Ondřej Gregor Brzobohatý (coby Ladislav Štaidl). Doprovod mu dělala moderátorka Daniela Písařovicová.

Pozornost ale upoutala i elegantní Eliška Křenková (Ivana Bartošová), Oskar Hes alias Rudolf Hrušínský nejmladší nebo Miroslav Hanuš, který si zahrál otce Ivety.

Rozhovor s Miroslavem Hanušem:

​Na premiéru dále dorazili hudební skladatel a saxofonista Felix Slováček, zpěvák a herec Jiří Macháček nebo zpěváci Jan Bendig a Milan Peroutka. Objevily se ale i známé seriálové tváře jako Michaela Badinková, Patricie Pagáčová, Sára Korbelová, Michelle Hansen, Jiří Štrébl či Jan Řezníček.

Mezi posledními pak na slavnostní premiéru dorazil i syn zesnulé Ivety Bartošové Artur Štaidl. Zatímco na představení první řady přišel sám, tentokrát mu dělala doprovod pohledná brunetka v zelených šatech.

​První díl nové řady minisérie Iveta se na Voyo v premiéře představí 5. května a další dvě epizody vždy v následující pátky – 12. a 19. května. Třetí a závěrečná řada minisérie je aktuálně v přípravách a její premiéra na Voyo je předběžně plánována na první pololetí roku 2023.​​

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.