Prázdné pneumatiky a drsný vzkaz za stěračem. Brno je zase jednou světové

[chooze:gallery;value:31368]

​Přijdou ke svým vozům, ale nikam neodjedou. Majitele velkých vozů v Brně čekalo nemilé překvapení. Kromě vypuštěných pneumatik našli také dopis za stěračem.

"Chápeme, že se teď zlobíte, ale neberte si to prosím osobně. Není to vaše chyba, ale chyba vašeho auta. Jízda takto velkým vozem v městském prostředí má obrovské dopady na všechny ostatní," uvádí mimo jiné aktivisté. "Vozy SUV a 4x4 jsou katastrofou pro klima," dodávají.

[chooze:article;value:484324]

​Podle webu iDNES.cz byl v Brně vypuštěn vzduch u šestatřiceti vozů. Policie ČR uvádí, že kromě vypuštěných kol zatím žádná škoda nevznikla, i když se to s možným nahlašováním dalších případů může změnit.

 "Všechny případy zatím kvalifikujeme jen jako přestupky. Ale i při vypouštění pneu ze zaparkovaných vozidel může dojít k jejich poškození. Například si sednou někde na obrubník a poničí se prahy," upozorňuje TN.cz mluvčí policie v Jihomoravském kraji Pavel Šváb. V takovém případě by se škoda mohla vyšplhat i na třicet tisíc korun, zatím ale v  moravské metropoli takový případ neevidují.

Přehled míst, kam vyhodit staré pneumatiky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.