Drama v letadle: Cestující při bitce rozbili okno, pilot musel nouzově přistát

Vnitrostátní let z Queenslandu do Severního teritoria, který zpravidla trvá necelé dvě hodiny, musel minulý týden pilot přerušit nouzovým přistáním. "Byli jsme ve čtvrtek večer přivoláni k incidentu během letu z Cairns do Groote Eylandt, kvůli kterému se letadlo muselo vrátit," řekla webu news.com.au Australská federální policie (AFP). 

Na sociálních sítích se objevily záběry z tohoto incidentu, na kterých je vidět skupinka hádajících se pasažérů v uličce, z nichž jeden zvedá nad hlavu skleněnou lahev, aby s ní udeřil jiného cestujícího.

https://twitter.com/fulovitboss/status/1649025515783884801?s=20

Po nouzovém přistání v Queenslandu policie z letadla vyvedla ženu, kterou obvinila z výtržnictví a nedodržení bezpečnostních pokynů. Úlevu z vyřešení nepříjemné situace si ale pasažéři dlouho neužili.

Když bylo letadlo znovu ve vzduchu, stejná skupina agresorů se do sebe opět pustila. Hádka nakonec vyústila ve rvačku, která skončila rozbitým vnitřním sklem okna. Po přistání v Alyangule v Severním teritoriu tak policie tentokrát zatkla hned tři lidi ve věku 22 a 23 let.  

[chooze:article;value:482568]

​Vyslechli si obvinění z výtržnictví, poškození cizího majetku, ublížení na zdraví, ohrožení bezpečnosti a jeden z nich dokonce i držení alkoholu v prostoru letadla. V pondělí měli podle místních médií stanout před soudem v Darwinu, rozsudek je ale neznámý. 

Podobně nepříjemný zážitek si odnesli i cestující letící o víkendu z Velké Británie na Kanárské ostrovy. Na palubě se strhla hromadná rvačka, kvůli které na letišti španělská policie zadržela několik pasažérů (psali jsme o tom v tomto článku). 

Letadlo společnosti American Airlines muselo v pondělí nouzově přistát. Krátce po startu se vznítil jeden z motorů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.