Dálnici D1 uzavřela dopravní nehoda. U Humpolce srazil autobus chodce

Na dálnici D1 vyhasl v úterý ráno lidský život. Autobus tam krátce po půl osmé srazil chodce. Nehoda se stala na 95. kilometru ve směru na Prahu nedaleko Humpolce. Na místo vyrazily jednotky IZS. Jak se chodec dostal na dálnici a co tam dělal policie zjišťuje.

Policie dálnici po nehodě uzavřela. "Ve směru na Prahu je dálnice v současné době neprůjezdná," sdělila mluvčí policie Vysočina Michaela Lébrová. U místa nehody se už nyní tvoří dlouhé kolony.

[chooze:article;value:501125]

Řidiči osobních aut mají možnost nehodu objet skrze sjezd u Havlíčkova Brodu a následně opět najet na dálnici u Humpolce. V opačném případě musí počítat s dlouhým zpožděním. Očekávané znovuotevření je podle portálu Dopravniinfo.cz naplánované na 11. hodinu.

Není to první případ, kdy vozidlo na dálnici srazilo člověka. V neděli skončil v nemocnici s vážnými zraněními chodec, kterého na D2 ve směru na Brno přejel nákladní automobil. Těžce zraněného muže museli záchranáři přepravit do nemocnice vrtulníkem. Více jsme o nehodě psali v tomto článku.

Děsivá nehoda se nedávno odehrála také na Svitavsku. O čelním střetu dvou aut, který nepřežili tři lidé, jsme informovali v reportáži TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.