Požár v madridské restauraci: Tragédii měla odstartovat flambovaná pizza

"Zdá se, že požár vznikl při flambování pizzy, která zapálila výzdobu v restauraci," řekl v sobotu starosta Madridu José Luis Martinez Almeida španělské státní televizi TVE. Podle jeho vyjádření měl číšník flambovat pizzu, přičemž plameny přeskočily na plastové květiny zdobící strop a sloupy podniku, ve kterém tou dobou bylo asi 30 hostů a zaměstnanců.

CNN s odkazem na španělská média uvádí, že specialitou restaurace byla právě flambovaná pizza. Při tomto postupu přípravy se jídlo polije lihovinou a krátce zapálí. Tento proces pak pokrmu zlepší chuť nebo vzhled.

[chooze:article;value:499967]

"Hasiči mi řekli, že to byl zuřivý požár, a kdyby hasičská stanice nebyla vzdálená pouhých 100 metrů, počet obětí mohl být vyšší," řekl Almeida v rozhovoru pro TVE a dodal, že

Řekl, že požár zřejmě vznikl, když číšník flamboval pizzu a plameny zachvátily plastové květiny zdobící strop a sloupy podniku, který v té době obsahoval asi 30 strávníků a zaměstnanců.

https://twitter.com/CNN/status/1649870701115916293?cxt=HHwWioC2lamqwuUtAAAA

Madridská městská záchranná služba zveřejnila Twitteru videa, kde Carlos Marin, velitel madridských hasičů, uvedl, že restaurace "měla jen jeden východ, a protože oheň byl velmi blízko dveří, lidé se stáhli do zadní části restaurace, kde byli zcela uvězněni".

Přestože se požár hasičům podařilo rychle uhasit, vyžádal si 12 zraněných osob, přičemž šest z nich bylo převezeno do nemocnice. Vedoucí záchranné služby města Madrid navíc potvrdil, že při požáru přišli o život další dva lidé.

K požáru došlo na náměstí Plaza de Manuel Becerra, na okraji madridské luxusní čtvrti Salamanca.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.