Nejmenší vetřelec v Bílém domě: Batole prolezlo plotem a vyvolalo poplach

Batole prolezlo plotem na území přísně střeženého Bílého domu a spustilo bezpečnostní systémy, uvádí agentura AP. Prezident Joe Biden byl tou dobou podle rozvrhu uvnitř výkonného sídla.

Kvůli bezpečnosti ochranka omezila vstup do areálu a vyrazila okamžitě na místo. "Tam potkala zvědavého mladého návštěvníka, který nakrátko vstoupil na půdu Bílého domu," popsal úsměvnou příhodu mluvčí tajné služby Anthony Guglielmi. 

[chooze:article;value:483585]

​Členové uniformované jednotky tajné služby, která má na starosti bezpečnost Bílého domu, chlapce vzala a navrátila vyděšeným rodičům, kteří na něj čekali. Ti podstoupili krátký výslech a mohli pokračovat v procházce.

Ačkoli to trvalo jen krátce, jedná se zřejmě o první úspěšný průnik do areálu sídla amerického prezidenta poté, co byl plot zdvojen do výšky asi 3,96 metru. Mezera mezi mřížemi nyní měří 12,7 centimetru. Starší děti tam proto občas uvíznou.

[chooze:article;value:487197]

​Podobná příhoda se ale stala už dříve. V roce 2014 se batole protlačilo plotem chvíli předtím, než se tehdejší prezident Barack Obama chystal promluvit k národu, připomněl portál CNN

Podívejte se, jak to v sídle amerického prezidenta vypadalo během loňských Vánoc:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.