Pražský Golem uvízl. Z maléru ho museli tahat hasiči

Neplánované zakončení měla akce Bezpečná třináctka aneb Bezpečnost zajištěna na Slunečním náměstí v Praze, na kterém se představily složky integrovaného záchranného systému. Když po skončení akce postupně začaly z místa vozidla složek odjíždět, jako jeden z posledních vozů vyrazil na cestu i kamionový záchranářský speciál Golem.

Řidič soupravy si patrně chtěl usnadnit otáčecí manévr a vjel na zatravněnou plochu, která ale byla po deštích z předchozích dnů silně promáčená. Ve vzniklém bahně tak uvízl. Záchranáři proto museli přivolat hasiče, aby jim s vyproštěním jejich speciálu pomohli.

[chooze:article;value:500606]

"Při odjezdu z akce Bezpečná třináctka se náš speciál zasekl, ale hasiči ho naštěstí vytáhli. Nic se mu nestalo a dál funguje," sdělila k incidentu mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Kamionový speciál Golem je určen pro zásahy u mimořádných událostí s větším počtem postižených, kde se předpokládá delší doba zásahu s nutností třídění pacientů a poskytování rozsáhlé přednemocniční neodkladné péče přímo v místě neštěstí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.