(Ne)jenom knižní novinky, které by vám letos neměly uniknout

Nová Mariana Zapata je konečně na pultech knihkupectví

Mezi knižní novinky, které si zkrátka musíte přečíst, patří rozhodně nejnovější knižní počin od oblíbené autorky Mariany Zapaty. Ještě jste žádné její dílo nečetli? Velká chyba. Mariana Zapata je spisovatelkou, která to se slovy umí. O tom svědčí to, že je bestsellerovou autorkou New York Times i USA Today.

Její knihy nelze přehlédnout, protože mívají mnoho stran a čtenáře s sebou vezmou na jízdu plnou humoru, ale také romantiky. Zapata je autorkou young adult a její nejnovější kniha se jmenuje Drahý Aarone. Hlavní hrdinka Ruby si v ní začne dopisovat s vojákem ze zámoří v rámci projektu jedné nadace. Jednou týdně mu musí poslat dopis nebo e-mail, a to po celou dobu jeho nasazení. Ovšem jak to tak již u Zapaty bývá, nebude to tak jednoduché, protože se do něj během dopisování zamiluje.

Historický román z českého prostředí od Vlastimila Vondrušky

Máte raději knihy z českého prostředí, ideálně od českých historiků? Mezi knižní novinky, a zároveň i bestsellery, patří nová kniha Vlastimila Vondrušky, jež nese název Zásnubní prsten. Protože se jedná o historický detektivní příběh, jenž se odehrává na Starém Městě pražském, můžete se těšit na četbu z povědomého prostředí a postavu Adama z Dobronína.

Jestliže patříte ke čtenářům Vondrušky, jistě vám je toto jméno dobře známé. Autor je mezi českými čtenáři dokonce natolik oblíbený, že jeho tituly patří v českých veřejných knihovnách k těm nejčastěji vypůjčovaným.

Připravte se na podzim a připomeňte si Dunu

Kniha Duna po svém vydání sklidila takový úspěch u čtenářů, že k ní přibylo hned několik pokračování. Jedná  se o sci-fi román, jenž se odehrává v daleké budoucnosti, a často je srovnáván s Tolkienovou Středozemí, a to díky propracovanosti celého světa. V prvním díle se čtenáři seznamují s pouštní planetou zvanou Arrakis. Ta je nalezištěm vzácného koření, které má na lidský život pozitivní účinky a prodlužuje délku lidského života.

Proč vám doporučujeme knihu Franka Herberta, která vyšla již v roce 1965? Hned ze dvou důvodů. Zaprvé, kniha v současnosti patří k povinné četbě každého fanouška sci-fi a zadruhé proto, abyste si připomněli její děj a připravili se na podzim, kdy do českých kin vstoupí pokračování velkofilmu Duna. V prvním díle byl pokryt děj přibližně první poloviny knihy, a proto je dobré si celou knihu připomenout.

Elle Kennedy se vrací s potížistkou Genevieve

Kanadská autorka bestsellerů Elle Kennedy se opět vrací na pulty knihkupectví i do čteček milovníků e-knih. Její nejnovější kniha se jmenuje Pověst potížistky a pojednává o Genevieve Westové, jež se vrací do svého rodného města na pohřeb své matky. To ale znamená také to, že musí znovu čelit svému bývalému příteli Evanovi, s nimž si prožila velice divoký vztah.

Jenomže jakmile se znovu potkají, je Genevieve jasné, že to nebude vůbec jednoduché. Evan je totiž stále tak sexy, pohledný, nezkrotný a přitažlivý jako kdysi. Autorka románů pro ženy Elle Kennedy vás svým příběhem vtáhne do děje. Jakmile knihu dočtete, neváhejte si přečíst také její dřívější počin Syndrom hodné holky.

Užijte si jaro ve společnosti knižních novinek i osvědčených sci-fi klasik.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.