Tragická nehoda na Přerovsku. Řidič narazil do domu, na místě zemřel

[chooze:gallery;value:31291]

​Tragická nehoda se stala krátce před šestou hodinou ranní v obci Hranice, místní části Velká. Starší řidič zrovna směřoval od centra obce k ulici Potštátská, když náhle havaroval.

"Při řízení jízdu z doposud neznámých příčin nezvládl a narazil do neobydlené části domu stojícího u komunikace," uvedla k neštěstí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič zůstal po nárazu zaklíněný uvnitř zdemolovaného vozidla. "Muže jsme pomocí hydraulických nástrojů vyprostili a zahájili jsme resuscitaci. I přes veškerou snahu hasičů a záchranářů se nepodařilo obnovit jeho životní funkce," sdělila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

[chooze:article;value:499720]

​Nařízená soudní pitva zemřelého by měla odhalit, jestli nehodu mohly vyvolat například náhlé zdravotní indispozice řidiče.

Náraz auta do domu byl tak silný, že poškodil jednu z nosných zdí budovy. "Na místo velitel zásahu povolal speciální kontejner s vybavením určeným pro stabilizaci budov. Dřevěnými vzpěrami jsme narušenou část obvodového zdiva zajistili a místo jsme opáskovali," uvedla Balážová. Hmotnou škodu vyšetřovatelé předběžně stanovili na zhruba 200 tisíc korun.

Při čelním střetu aut zemřeli na Svitavsku tři lidé. Podívejte se na reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.