Nebezpečná výzva zabila 13letého chlapce. Zkontrolujte, s čím si hrají vaše děti

Internetem se šíří další z řady nebezpečných výzev. Je pojmenovaná po Benadrylu, léku na alergii, který je v Americe běžně dostupný. Nabádá mladé lidi, aby tohoto léku spolykali nadměrné množství a dostali se tak do halucinogenního stavu.

Právě "Benadryl Challenge", která je známá na sociální síti TikTok, se ale stala osudnou pro 13letého Jackoba Stevense z amerického Ohia. Ten se do výzvy zapojil během toho, co byl se svými kamarády.

Podle jeho otce, který vše popsal deníku New York Post, spolykal chlapec šestinásobek doporučené dávky, tedy asi 12 tablet. Poté ale místo očekávaných halucinací dostal záchvat a ztratil vědomí.

[chooze:article;value:498629]

​"Na jeho tělo to bylo zkrátka příliš," zoufal si Jackobův otec. Chlapce se podařilo rychle převést do nemocnice, kde se ale jeho zdravotní stav zhoršil. Po šesti dnech v nemocnici zemřel.

"Byl to nejhorší den v mém životě," popsal zdrcený otec. Ten se teď snaží udělat vše pro to, aby podobný osud nepotkal i další. "Všímejte si, co vaše děti na těch mobilech dělají," vyzval ostatní rodiče.

Nejde ale o první takovou výzvu, která se na TikToku rozmohla. Plný internet byl podle Fox News nedávno například "Blackout Challenge". Ta nabádá k individuálnímu nebo skupinovému škrcení, které má vést až k omdlení. Kvůli této výzvě zemřelo více než 20 dětí po celém světě. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.