Putin nečekaně přiletěl na Ukrajinu. Kreml nasadil dvojníka, spekuluje se

Putin je od úterního rána na návštěvě Chersonské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny, jednoho ze čtyř okupovaných regionů. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

K velitelství tamější bojové skupiny ruské armády přiletěl helikoptérou. "Vladimir Putin si na velitelství Dněperské skupiny vojsk v Chersonské oblasti vyslechl zprávy od velitele vzdušných sil Michaila Teplinského, generálplukovníka Olega Makareviče a dalších vojevůdců," uvedl Kreml.

"Nechci odvádět vaši pozornost od vašich přímých povinností souvisejících s velením a řízením, takže to vezměme věcně, krátce, ale konkrétně. Je pro mě důležité slyšet váš názor na to, jak se situace vyvíjí," řekl jim Putin.

[chooze:article;value:500190]

Na sociálních sítích se spekuluje, že do napadené země nepřicestoval skutečný ruský prezident. Usuzují tak ze záběrů ruské armádní televize Zvezda. "Hm, pokud je tohle Putin, pak já vypadám jako George Clooney. Ani jedno z toho není pravda," napsal Ben. "Někdo se jen za Putina vydává," myslí si Jerry.

"Když se na to tak dívám, není pochyb, že tohle natočili někde za Moskvou," nabídla svou teorii Jennifer.

Putinova cesta na Ukrajinu by nedávala smysl ani ve světle nedávných zpráv, že se šéf Kremlu panicky obává o svůj život. Na ceremoniálu se zahraničními velvyslanci před dvěma týdny si od něj všichni museli držet přinejmenším 20metrový odstup, připomněl portál Mirror.

Proslulý je také Putinův šestimetrový stůl, u kterého jednal třeba s francouzským protějškem Emmanuelem Macronem.

Putinovo diplomatické fiasko. Už ho neberou vážně ani zaostalé státy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.