Oblíbený učitel dostal výpověď. Žáci ze Strakonic protestují

První protest měli žáci údajně uspořádat už o velké přestávce přímo v budově školy. Ještě předtím je měl ředitel hlášením informovat, že celou situaci iniciátoři špatně pochopili a měli zkreslené informace. Což děti neodradilo. Po vyučování se desítky žáků znovu sešly a v protestu pokračovaly. A to přímo pod okny školy tak, aby byl jejich názor slyšet na zasedání pedagogické rady.

Učitel anglického jazyka, který nakonec dostal výpověď, byl údajně oblíbený jak u žáků, tak i u jejich rodičů. Na jeho podporu vznikla i petice s 287 podpisy. Učitel se k situaci vyjádřil tak, že vedení školy kritizovalo jeho styl práce a pojetí výuky. Od úterka prý do školy už chodit nemá. Jeho výpověď je odůvodněna tím, že mu škola není schopna přidělovat práci.

[chooze:article;value:500065]

Podle ředitele školy nemají žáci ani jejich zákonní zástupci právo mluvit do pracovněprávních vztahů školy. Na stranu propuštěného učitele se ale přiklání také někteří současní i bývalí zaměstnanci, kteří postupy vedení školy kritizují. Ti si samozřejmě přáli zůstat v anonymitě. Mluví totiž o napjaté atmosféře a nedůvěře. A dokonce i o údajném zastrašování a šikaně.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.