V Náchodě hořely garáže s nákladními auty, na Olomoucku zase garáž s přívěsem s lodí

Šest jednotek hasičů zasahovalo v Jugoslávské ulici v Náchodě, kde došlo k požáru samostatně stojících garáží v areálu jedné z tamních firem. Královéhradečtí hasiči na Twitteru uvedli, že plameny zasáhly samostatně stojící garáže s uskladněným materiálem a nákladními vozy.

Při příjezdu hasičů byl požár už v pokročilé fázi a rozšířil se na celou plochu 8 garážových stání. Podle hasičů došlo vlivem požáru k následnému propadu střechy na ploše asi 8x30 m. Do hašení museli hasiči nasadit i výškovou techniku. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 7 milionů korun, přičemž se hasičům podařilo uchránit hodnoty ve výši zhruba 5 milionů korun. Z garáží naštěstí stihli spolu se zaměstnanci vyjet se čtyřmi nákladními automobily. Příčina vzniku požáru nebyla dosud stanovena, ohledání požářiště proběhne v pondělí za asistence expertů z Institutu ochrany obyvatelstva.

https://twitter.com/hzskhk/status/1647681888092389378?cxt=HHwWhIC8qdH83t0tAAAA

Na Olomoucku zase hasiči vyjížděli k požáru garáže do Velké Bystřice. Uvnitř se nacházel přívěs s lodí a velké množství množstvím nebezpečného hořlavého materiálu, včetně tlakových láhví.

VIDEO: Požár garáže ve Velké Bystřici

Podle informací z twitterového účtu HZS Olomouckého kraje na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky z Olomouce, Velké Bystřice, Hluboček a Velkého Týnce. I zde se zásah obešel bez zranění. Předběžná škoda přesahuje částku 400 tisíc korun a příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.