Velmi neobvyklý příznak nové covidové mutace. Řádí i v Evropě a trápí malé děti

Lékaři podle deníku EuroWeekly upozorňují na novou variantu covidu. Ta má totiž příznak, který se u žádné předchozí varianty ještě neobjevil. Kromě pro covid typické horečky, kašle a bolesti v krku způsobuje nová mutace viru i zánět spojivek.

Právě zasažení očí je novým, doposud neobjeveným příznakem koronaviru. Lékaři podle deníku The Hindustan Times hovoří o zarudnutí i svědění očí. Objevit se prý může i slzení a bolest.

[chooze:article;value:498190]

Odborníci zpozorovali, že se tyto neobvyklé symptomy projevují hlavně u malých dětí. Podle deníku The Sun se horečky společně se zalepenýma očima objevily i u nakažených kojenců.

Podle portálu Mirror se covidová mutace nejvíce šíří v Indii, první případy jsou ale už i v Evropě. Několik jich evidují ve Velké Británii. Situace mimo Evropu je ale vážnější.

[chooze:article;value:496736]

V některých částech Indie už znovu zavedli roušky na veřejnosti. Tamní ministerstvo zdravotnictví mělo dokonce tento týden testovat, zda jsou nemocnice připraveny na případný nárůst počtu pacientů.

Nový kmen XBB.1.16, známý spíš jako "Arcturus", se údajně velmi snadno přenáší. Lékaři si ale nemyslí, že by měl mít závažné dopady na společnost. Zprávy zatím nenaznačují, že by kvůli nové mutaci došlo k nárůstu hospitalizací či úmrtí.

Odškodnění za covid pro učitele? Advokátka radí, jak na to:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.