V sobotu se odemkla Ohře. Začátek sezony si nenechaly ujít desítky vodáků

Vodácká sezóna na Ohři odstartovala. Nejen odemykáním ale i úklidem. Navzdory nepříznivému počasí se na Ohři poprvé v letošní sezóně svezlo asi dvacet vodáků. "Těšíme se moc samozřejmě. Nevzdali jsme to. I kdyby i pršelo, tak bychom stejně jeli," řekli vodáci, kteří se zúčastnili odemykání.

Odemknout řeku přijeli do Kynšperka nad Ohří i manželé Dana a Jarda. A to i přesto, že to měli z Rakovníka více než sto kilometrů. "Super, těšíme se strašně moc. Počasí je suprové, protože neprší. To je důležité. Ani nepadá sníh, jako jsme zvyklí z jiných let," chválila si počasí Dana.

[chooze:article;value:499560]

Dana s Jardou jsou zkušení vodáci. Letos na jaře už stihli odemknout i Otavu. "Je to náš koníček, nám se to hrozně moc líbí s manželem. Ani už nechci počítat, kolik let už jezdíme. A samozřejmě jezdíme i v létě, protože s sebou vozíme i vnoučata. Máme ještě jednu loď, takže je to do toho taky zasvěcujeme," podělila se Dana.

Aby byla Ohře připravena na novou sezónu, vyrazili do akce také dobrovolníci, kteří sbírali odpadky. "Po vodě nás dnes vyrazilo třináct. A nějaké děti a ženské vyrazily ještě po břehu, protože teče poměrně dost vody," uvedl majitel půjčovny lodí Martin Sýkora.

Kromě Ohře v sobotu začala sezóna také na řece Sázavě, Jizeře a na Vltavě. Například Dyje ale zahájí sezónu až příští víkend. Naopak Lužnici mohou vodáci sjíždět už od konce března.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.