V Kremlu panuje anarchie. Tajné spisy ukázaly, jak chtěly elity svrhnout Putina

Podle uniklých spisů z Pentagonu má panovat v Kremlu velké napětí. V době, kdy měl Vladimir Putin začít chodit na chemoterapie, plánovalo údajně vedení ruské armády záměrně sabotovat válku na Ukrajině. Ruští představitelé tak chtěli oslabit prezidentovu pozici a následně ho odstranit.

"Tajný zdroj se 17. února dozvěděl o údajném ruském spiknutí se záměrem sabotovat takzvanou speciální vojenskou operaci, a to pravděpodobně ve snaze svrhnout ruského prezidenta Vladimira Putina," stálo podle britského listu Daily Mail v přísně utajovaných dokumentech.

[chooze:article;value:499513]

"Podle neznámého ruského zdroje s přístupem do kremelských úřadů plánovalo Rusko přesměrovat své síly do Mariupolu a zaměřit pozornost na jižní frontu. Strategie navržená tajemníkem Rady bezpečnosti Ruské federace Nikolajem Patruševem a náčelníkem generálního štábu Valerijem Gerasimovem byla podle zdroje velmi podezřelá a pravděpodobně měla za cíl sabotovat Vladimira Putina," tvrdily podle britského deníku Express americké spisy. 

"Gerasimov se prý postavil proti ruské ofenzívě a informoval Putina, že schopnosti ukrajinských ozbrojených sil jsou na lepší úrovni než ty ruské. Varoval prezidenta, že Rusko utrpí těžké ztráty, pokud bude v ofenzivě pokračovat," snažil se Gerasimov podle dokumentů zastavit ruský postup ve válce.

[chooze:article;value:499114]

"Zprávy ze dne 22. února naznačovaly, že Gerasimov údajně usiloval o sabotáž ruské ofenzivy a do 5. března měl v plánu ruskou speciální vojenskou operaci na Ukrajině zmařit. Právě v tuto dobu měl Vladimir Putin zahájit chemoterapii," popisují špionážní materiály úmysly Gerasimova.

 Putinovo diplomatické fiasko. Už ho vážně neberou ani zaostalé státy (4/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.