Šetřete chytře a za platbu kartou získejte zpět i několik tisíc korun ročně

Finanční odměny za nákupy (anglicky cashback) fungují jednoduše – za platby u prodejců, se kterými má daná banka sjednanou spolupráci, získáte část útraty zpět. Většinou k tomu stačí jen aktivovat službu a nabídku vybraného prodejce v mobilním bankovnictví.

[chooze:article;value:495045]

​"Kolik se vám na účet celkově vrátí, záleží na slevové akci prodejce a také na hodnotě nákupu. Výše slev se nejčastěji pohybuje v rozmezí 5 až 25 % z celkového nákupu. Některé nabídky mají formu slevových kuponů, nebo můžete rovnou peníze dostat od banky zpět," říká mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.  

Ušetříte za potraviny, oblečení i elektroniku

Než vyrazíte na nákup, zkontrolujte si ve svém internetové bankovnictví, u kterého obchodníka získáte slevu. Většina bank má ve své nabídce prodejce potravin, oblečení, elektroniky apod. Výjimkou nejsou ani slevy na ubytování či útratu v restauraci.

 Víte, co jsou cashbackové portály?

"Jedná se o portály na internetu, které fungují na podobném principu jako zmíněné programy bank. Stačí navštívit daný portál, zaregistrovat se na něm a nakupovat přes něj u prodejců, se kterými má sjednanou spolupráci. Za každý nákup, který přes tento portál uskutečníte, pak dostanete část útraty zpátky," vysvětluje Juraj Pilka, který má v České spořitelně na starost platební karty a slevový program Moneyback.  

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.