Kolegové mi chybí, ale aspoň můžu mít vousy, pochvaluje si Bedřich z Ulice

[chooze:gallery;value:31203]

​Herec Adrian Jastraban hrál Bedřicha od samého začátku seriálu Ulice. Postava si prošla snad vším, komplikovaným vztahem s otcem, nalezením životní partnerky, nevěrou, nemocí, ale i problémy s dětmi. Zkrátka bylo co hrát.

"Když se mě někdo zeptá, co ve mně evokuje Ulice, tak není to dětství, není to ježdění na kole někde na sídlišti. Pro mě je to 17 let práce a spousta přátel, příjemných i náročnějších chvil," říká Jastraban a přiznává, že z počátku nevěděl, co ho přesně čeká.

"Podobný formát jsem do té doby neznal, každodenní seriál, to u nás nebylo. Já jsem byl rád, že jsem tu zkušenost dostal. Věděl jsem, že to bude asi intenzivní zkušenost. A taky že byla, ale měl jsem radost z té postavy," vysvětlil.

[chooze:article;value:494208]

Když se herec rozhodl nekonečný seriál opustit, pro diváky to byl šok. Už to bude rok od poslední klapky v hostivařských ateliérech, u níž Adrian Jastraba byl. 

"Samozřejmě je to jistým způsobem úleva, na druhou stranu nechci říct, že by mi to nechybělo. On každý stereotyp může být velmi příjemný, pokud se tam potkáváte s dobrými lidmi a ta práce má nějaké výsledky," ohlíží se herec.

S diváky se potkává na zájezdech. "Slýchám 'ráda jsem se koukala', 'rád jsem se koukal na tu postavu', a to mi dělá hrozně dobře. Znamená to, že to, co jsem dělal, nebylo úplně zbytečné," pochvaluje si. 

[chooze:article;value:499487]

"Samozřejmě, člověk si říká, jestli by to dokázal, pokud by se něco vymyslelo, na té postavě dál pracovat, pokud by ta linka nějakým způsobem dávala smysl. Ale není to ještě na pořadu dne, že bych se vracel," tvrdí.

Za léta práce na tak intenzivním projektu, jakým Ulice je, je téměř nevyhnutelné, že mezi kolegy vznikají až nadstandartní vztahy. Adrian Jastraban strávil po boku své seriálové Aničky v podstatě celou seriálovou éru. Spolu s její představitelkou Ljubou Krbovou dokonce excelují v divadelním představení. "Jmenuje se Miluji tě. Je to o dvou hercích, takže se tam vyblbnem. Hrajeme tam několik postav, ale hlavně hrajeme dva herce, kteří se mají rádi a dlouho nemohli spolupracovat a teď se potkali při spolupráci," popsal hru. 

Právě setkávání s ostatními kolegy je jednou z věcí, která mu po konci v seriálu chybí. "Pracuji na jiných projektech, takže se opravdu nevídáme. Mysleli jsme, že to bude lepší" posteskl si.

Další změnou, kterou Adrianovi konec v Ulici přinesl, byla změna vizáže. Opět si nechal narůst oblíbený plnovous. "Takhle vypadám vždycky, když nejsem v Ulici, když se netočí. Moje děti mě tak znají a producentům se to líbí, tak jsme si to nechal," vysvětlil.

[chooze:article;value:499427]

Možná i kvůli změně zevnějšku mohlo divákům uniknout, že Adrian předvádí svůj herecký um v dalším oblíbeném seriálu televize Nova, v seriálu Zlatá labuť. "Je to manžel židovky. V roce 1939 se situace pro toto etnikum začala zhoršovat a on je ten člověk, který se nevzdá manželky a nerozvede se. Naopak, nechal si narůst plnovous a chtěl konvertovat k židovství, ale už to nestihl, protože museli utéct z Německa. I v pro ně klidnější Československé republice se to ale záhy komplikuje," popsal novou roli herec Adrian Jastraban.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.