Eliška (9) zachránila své mamince život. Včas jí přivolala záchranku

Zdravotníci vyjížděli do Letovic na Blanensku 31. března. "Mladé ženě se udělalo špatně, stěžovala si na bolest hlavy a upadla," informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová na facebooku.

Devítiletá Eliška však tehdy ani na vteřinu nezaváhala a mamince přivolala pomoc. "Dívenka byla skvělá, uvedla adresu a velmi přesně popsala, jaké má maminka potíže. Musím říct, že i někteří dospělí lidé, kteří k nám volají, by se od ní mohli učit. Zaslouží si obrovskou pochvalu," zavzpomínala na telefonát operátorka Lýdia Novotná. Právě ona radila Elišce, jak má mamince pomoci.

[chooze:article;value:462061]

Po příjezdu poskytli záchranáři ženě přednemocniční neodkladnou péči a s podezřením na cévní mozkovou příhodu ji převezli do Fakultní nemocnice Brno. "Tam se, bohužel, podezření potvrdilo. Jednalo se o krevní sraženinu, rychlý zákrok byl tedy zcela nezbytný," doplnila Bothová.

Elišku spolu s její sestrou Luckou pozvali záchranáři poté na základnu do brněnských Bohunic. Podařilo se dokonce domluvit setkání s operátorkou Lýdií. "Byla to dojemná chvilka pro všechny. Eliščině mamince už se daří lépe, je v domácí péči a my jí přejeme, aby se brzy zcela zotavila. A Elišce posíláme velký palec nahoru," uzavřela Bothová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.