Poznali se na seznamce. Pak ji muž z Karlovarska uvěznil v bytě a měsíce týral

Jednadvacetiletá žena zažila příběh jako z hororu. Vše začalo poměrně nevinně, začátkem září poznala muže na internetové seznamce a začala si s ním dopisovat. Podle policie vystupoval pod falešným jménem. "Při jednom z videohovorů ženu přesvědčil, aby se svlékla, ona ho poslechla a obviněný muž si ji při tom natočil," informoval mluvčí karlovarské policie Jan Bílek. Tímto videem ji později vydíral.

Podle kriminalistů po ženě například chtěl, aby sázela na různá sportovní utkání. "Vždy jí tvrdil, že prohrála, přičemž po ní požadoval prohrané peníze, které mu měla žena v několika případech zaslat na bankovní účet," popsal Bílek. To prý dotyčná vždy ze strachu ze zveřejnění videa splnila.

[chooze:article;value:497234]

Mladý muž měl následně ženu donutit, aby se sešla s jí neznámým mužem, jenže na sjednané místo dorazil on sám. "Poté jí sdělil, že si má ze svého bydliště vzít osobní věci a bude se řídit jeho rozkazy. Obviněný měl tak s ženou v následujícím období pobývat na různých místech v České republice či v zahraničí," sdělil Jan Bílek. Od začátku listopadu ji pak měl držet v bytě jeho matky v Karlových Varech.

"V průběhu té doby nutil poškozenou, aby na své jméno zřizovala různé půjčky a úvěry. Při tom ji měl neustále ponižovat, vulgárně urážet a přikazovat jí, ať se o něj stará. Dále jí měl opakovat, že pokud ho neuposlechne, ublíží jí nebo její rodině," sdělil dále Bílek. Jednadvacetiletá dívka vše ve strachu plnila a nebyla schopná vzdoru. Navíc ji muž měl od konce září znásilňovat a chtít po ní různé sexuální praktiky.

[chooze:article;value:496608]

"Měl ji také ponižovat, nutit ji k sebepoškozování a neustále ji hlídat. Omezoval ji v osobní hygieně a také jí zakazoval opouštět byt bez jeho doprovodu, přičemž jí následně vycházet z bytu zakázal úplně," vysvětlil Jan Bílek. V úterý 21. března se mladé ženě podařilo z domácího vězení uprchnout a vyhledat pomoc.

O pár dní později policisté podezřelého muže zadrželi. "Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění a dále ze spáchání přečinu vydírání," uzavřel mluvčí. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Cizinec měl jednu ženu napadnout a druhou znásilnit. Čeká ho výjimečný trest (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.