Nemáte je doma? Obchody stahují z prodeje tvarůžky, lidem radí je nejíst

Vadné šarže olomouckých tvarůžků obchody začaly stahovat z prodeje minulý týden na podnět Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). "Chtěli bychom Vás upozornit, že z preventivních důvodů stahujeme z prodeje výrobek A. W. TVARŮŽKY VELKÉ 167 G (datum minimální trvanlivosti: 17/04/23)," oznámila na svých webových stránkách společnost Billa

Důvodem je možný výskyt kolonií plísně. "Zákazníkům, kteří uvedené balení zakoupili, doporučujeme výrobek nekonzumovat. Za způsobené komplikace se omlouváme," dodal obchod. 

O stažení výrobků této značky informovalo v uplynulých dnech i Tesco. Jedná se o olomoucké tvarůžky věnečky 125 g, šarže L025 212 s datem minimální trvanlivosti 10. dubna 2023 a šarže L028 221 s datem 18. dubna 2023.

[chooze:article;value:496528]

​"Tyto výrobky je možné vrátit na oddělení informací. Na základě řádně uplatněné reklamace Vám bude ihned vrácena kupní cena výrobku," přislíbila společnost. 

Výrobky od firmy A.W. minulý týden z prodejen stahoval i Albert. "Olomoucké tvarůžky malé 100 g, Olomoucké tvarůžky tyčinky, Olomoucké tvarůžky věnečky 125 g, Olomoucké tvarůžky speciál, Olomoucké tvarůžky čtyřlístek 240g," upřesnil obchod. Doplnil, že zákazníci mají možnost vrátit zakoupený výrobek závadné šarže a dostat zpět své peníze do 30. dubna. 

Preventivně ze svých prodejen výrobky stahoval i Kaufland, konkrétně tvarůžkové věnečky a tyčinky. Redakce TN.cz oslovila výrobce tvarůžků, ten se ale k závadným šaržím zatím nevyjádřil. 

[chooze:article;value:492246]

​Za posledních několik týdnů to není první případ, kdy obchody stahují z prodeje tvarůžky z Loštic. Minulý měsíc kvůli možnému výskytu plísně stejné opatření oznámil Penny Market (psali jsme o tom zde). Mluvčí firmy A.W. Vladimír Kovář tehdy uvedl, že u zrajícího sýru nelze výskyt plísní vyloučit. 

"Naše oddělení kvality nepustí do distribuce nic, co by neodpovídalo normám nebo mělo vady. Pak je to ale otázka další distribuce, převozu ze skladu v autech. Tam bohužel k výskytu může dojít. To nemůžeme moc ovlivnit," objasnil. 

Štáb TV Nova kontroloval kvalitu potravin v Benešově:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.