Pozor na nebezpečnou voňavku! Obsahuje toxickou látku, varují hygienici

Ministerstvo zdravotnictví označilo za nebezpečný produkt New Sitich N°03, eau de parfum, pour femme. "Jedná se o parfémovanou vodu ve skleněném flakonu úzkého a válcového tvaru s rozprašovačem a s plastovým uzávěrem zlaté barvy,“ uvedli na webu hygienici.

Flakonek je v papírové skládací krabičce světlé barvy s pruhy a obrázkem kovových nýtů a spon. Na přední straně je uveden text identifikující výrobek (New Sitich, N°03, eau de parfum pour femme) a další informace.

[chooze:article;value:440056]

Na krabičce jsou pak informace v cizím jazyce. Je tam proto dolepená etiketa v češtině, kde je uvedený název výrobku, varování, datum trvanlivosti či symbol nabádající k šetrnému vztahu k životnímu prostředí. "Výrobek svým názvem, grafikou a celkovým designem připomíná jiný značkový produkt," doplnili hygienici.

Výsledky laboratorních testů navíc ukázaly, že parfémovaná voda obsahuje látku zvanou lilial. Ta se v Evropské unii nesmí v kosmetice používat, je totiž toxická. "Testy na zvířatech bylo prokázáno, že je látka lilial toxická pro reprodukci a její použití tak představuje riziko pro lidské zdraví," uzavřeli hygienici.

Distributorem výrobku je společnost Charm Beauty, s. r. o. Zakoupit ho je pak možné v obchodě My shop.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.