Celníci zabavili neobvyklou velikonoční nadílku. V zajíčcích našli drogy

Na bruselském letišti zadrželi celníci tři falešné velikonoční zajíčky. Ti byli místo z čokolády vyrobeni z látky používané k výrobě extáze, píše agentura AFP. Zabavená várka oblíbených velikonočních laskomin obsahovala až dva kilogramy psychedelické látky MDMA.

I s pouhým kilogramem MDMA lze ale údajně vyrobit až šest tisíc pilulek extáze. Takový plán tak pravděpodobně měl i kupec z Austrálie, kterému byl podle webu Aviation24.be balík adresován. Odeslán přitom byl z falešné adresy v Belgii.

[chooze:article;value:498993]

​Nejde o jediný balík s nelegálním obsahem, který v Belgii v posledních týdnech zadrželi, píše deník Local 12. Nedávno například odhalili ketamin zastrkaný v mezerách mezi kartónem, ve kterém byla zabalená dětská krabička na jídlo. Ta se ale zdála celníkům podezřele těžká.

Další takové zážitky popsal i celník Pol Meuleneire, kterému se onu velikonoční nadílku podařilo odhalit. Když v práci před 43 lety začínal, radoval se prý z každých odhalených deseti gramů konopí. Situace je v posledních letech ale jiná. "V roce 2022 jsme na letišti zabavili téměř šest tun drog," uvedl. 

Školy v ČR bojují proti kratomu. Užívání drogy chtějí zakázat ve školních řádech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.