Putin slábne a blíží se jeho konec. Brzy ho svrhne vlastní generál, tvrdí expert

"Vyhlídky na porážku na bitevním poli jsou stále pravděpodobnější a Putinova moc oslabuje," prohlásil pro deník Daily Telegraph Dannatt. Brzy by podle něj mohl ruský prezident dopadnout jako Julius Caesar. Brutem by se mohl stát jeho vlastní generál.

Rusko podle něj lze porazit vojensky. "Ruská armáda už možná dosáhla svého vrcholu," poznamenal. Může se podle něj rozpadnout. "Pokud si vojáci myslí, že jsou poraženi, tak jsou skutečně poraženi," vysvětlil.

Následně by se podle něj Putin ocitl v roli Julia Caesara a svrhnout by ho mohl dosavadní spojenec Gerasimov. Pokud bude mít dostatečnou podporu v Kremlu, mohl by následně tento generál ukončit válku na Ukrajině před druhým výročím.

[chooze:article;value:498590]

Putin si je tohoto nebezpečí podle Dannatta vědom. "Pravděpodobně ze strachu Gerasimova poslal pryč z Moskvy, aby převzal velení na Ukrajině," myslí si.

V každém případě čekají v příštích měsících Putina těžké chvíle, napsal web oe24.at. "Ať už to bude Gerasimov, nebo ne, Putinův caesarovský moment rozhodně není daleko," doplnil Dannatt.

Dalším možným náhradníkem Putina je Jevgenij Prigožin, velitel soukromé armády Wagnerova skupina, která vedle profesionální armády bojuje na Ukrajině. 

"Po 22 letech Putinova prezidentství tady je člověk, který stále tvrdí, že je Putinův podporovatel a je součástí jeho nejbližšího okolí, ale možná má šanci vyzvat Putina a očividně má politické ambice. Je hrdinou pro nejkonzervativnější, řekl bych fašistickou, část ruské společnosti," poznamenal pro CNN ruský novinář Michail Zygar. "Je nejjasnějším rivalem pro prezidenta Putina," doplnil. 

Putin je paranoidní a skoro nevylézá z bunkru, tvrdí bývalý člen jeho ochranky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.