Popelářské auto v Bratislavě slisovalo muže, který byl v kontejneru. Zemřel

Událost se stala v pátek kolem šesté hodiny ráno na Hviezdoslavově náměstí v Bratislavě. Právě v tuto dobu tam měli popeláři odvážet odpadky. Po jejich vysypání však zjistili, že popelářský vůz slisoval také člověka.

"Muž dosud neznámé totožnosti se měl nacházet v kontejneru, který byl vysypaný a následně jeho obsah slisovaný ve voze," sdělili na facebooku bratislavští policisté.

[chooze:article;value:476056]

Tragédií se nyní zabývají kriminalisté s tím, že bude zahájeno i trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení.

Mluvčí společnosti Odvoz a likvidace odpadu (OLO) Zuzana Balková uvedla na webu, že posádka až po vysypání kontejneru zjistila, že kromě odpadků se do lisovací části vozu dostal i člověk. "Navzdory okamžité reakci zaměstnanců OLO, kteří lis zastavili a zavolali všechny záchranářské složky, muž utrpěl zranění neslučitelná se životem," popsala.

"Bohužel, právě v chladných měsících se stává, že lidé bez domova hledají útočiště v kontejnerech, především na tříděný odpad. Budeme hledat cesty, jak těmto mimořádným situacím v budoucnosti předcházet," sdělil portálu předseda představenstva OLO Ivan Sokáč. Ten v souvislosti s událostí vyjádřil upřímnou soustrast.

V pražském kontejneru našli zaklíněného muže. Byl už mrtvý (09/2021):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.