Ztratil se ředitel banky. Odešel z léčebny, vzal si zbraň a odjel neznámo kam

Je tomu už týden, co z psychiatrické léčebny v Praze 4 odešel 54letý Martin Kosobud, kterého od té doby intenzivně hledá policie. Z léčebny vyšel na procházku, ze které se ale už nevrátil. "Přišel do místa svého bydliště, kde zanechal vzkaz, ze kterého vyplynula obava o jeho život," popsal mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Doma si měl vzít svou legálně drženou pušku a odjet neznámo kam. I když je ozbrojený, policisté neočekávají, že by měl být komukoliv nebezpečný. Policie pátrá také po jeho autě, kterým měl Kosobud odjet. Jedná se o stříbrný Mercedes Benz B 200 CDI s poznávací značkou 3C5 0600.

[chooze:article;value:490305]

Pohřešovaný muž je vysoký 185 centimetrů a je střední postavy. Má krátké hnědé vlasy a světle zelené oči. Naposledy na sobě měl mít modré džíny a tmavé boty. Policie žádá každého, kdo by měl o pohřešovaném informace, aby ji zkontaktoval na čísle 158.

Pohřešovaný Kosobud je dlouholetým výkonným ředitelem společnosti ČSOB Private Banking. Firma pod jeho vedením sbírala ceny za nejlepší soukromé bankovnictví, které každoročně vyhlašují magazíny Financial Times a The Banker.

Policie pátrá také po muži, který měl v Praze nabízet dětem peníze za sex:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.