PŘEDPOVĚĎ: Vytáhněte deštníky! Týden bude chladný, Velikonoce proprší

"Mezi tlakovou výší nad severní a tlakovou níží nad východní Evropou k nám bude proudit studený vzduch od severovýchodu. Od čtvrtka bude počasí u nás ovlivňovat teplá fronta od východu, postupně oblast nižšího tlaku vzduchu nad východní a jihovýchodní Evropou," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle může i sněžit. V noci teploty spadnou až k –4 °C, přes den se vyšplhají maximálně na 5 °C, na Moravě i na 7 °C. Naopak na horách bude kolem –5 °C. Meteorologové varují před mrazem, který může poškodit kvetoucí ovocné stromy.

[chooze:article;value:497810]

Úterý bude většinou oblačné a místy se objeví sněhové přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi –1 až –5 °C, přes den vystoupají teploty maximálně na 5 °C.

Ve středu očekávají meteorologové oblačno, opět bude místy sněžit. V polohách nad 300 metrů počítají odborníci také se smíšenými srážkami. V noci se teploty sníží na –5 °C, při zmenšené oblačnosti až na –8 °C. Přes den naměříme 6 °C.

Čtvrtek bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy. Od východu bude až zataženo a bude pršet. V noci teploty spadnou na –3, při malé oblačnosti na –5 °C. Přes den se zvednou maximálně na 6 °C.

pátek bude zataženo až oblačno a na většině území bude pršet. V polohách nad 1 000 metrů nad mořem se objeví i sníh. V noci rtuť teploměrů spadne k –1 °C, přes den vystoupají až na 10 °C.

Ani o víkendu si příliš sluníčka neužijeme. Dny budou oblačné až zatažené a proprší. Noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až 5 °C. Během dne naměříme i 13 °C.

Lyžařská sezóna byla letos jednou z těch nejhorších. Více se dozvíte v následující reportáži TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.